torsdag, januari 29, 2009

Manic-thursday

Jag har hatar torsdagar när jag är samordnare!

Klockan ringer 4.30. I dag låg jag och drog mig till 4.55. Upp, duscha, klä sig, äta frukost, plocka iordning för dagen ( göra gröt till Rebecka, ta upp ur frysen om det behövs för middagen, skiva äpple till Katarina osv). Väcka Katarina 5.50. Låta henne morna sig medans jag pratar lugnt med henne om något roligt. Hjälper henne med kläder och toalettbestyr.

6.06 på med ytterkläder. Slänga soporna på väg till bilen. Startar bilen, skrapar rutorna. Hjälper KAtarina om hon är på dåligt humör. Är hon på bra humör är hon på plats när jag är klar.

Åker till skolan (fick soppatorsk i dag men det brukar jag inte få:-) så ofta ialla fall) och följer med Katarina till fritids så att jag ser att personalen är på plats eftersom vi är först på plats.

Några minuter i halv sju kommer innanför dörrarna på jobbet. Strukturerar upp och om dagen om det behövs.

Jobbar. Klockan elva kommer kollegorna in och då är det lunch.

Jobbar en timme sedan är det möte. Det slår aldrig fel att Rebecka ringer under mötet. Jag smsar till svar att jag ringer när jag är klar. Klar mötat. Ringer Rebecka och påminner om ridningen. Jobbar. Jobbar över. Hämtar trött och hungrig KAtarina på fritids. Åker till stallet och hämtar lyrisk Rebecka.

Åker hem. Rebecka hoppar in i duschen och Katarina vid datorn och jag i köket och fixar middag. Klockan är 17.30. Medan jag lagar mat tömmer jag och fyller diskmaskinen, tvättmaskinen och tumlaren, tar köksbänkarna och lagar morgondagens lunchlåda.

Äter. Plockar undan och pysslar lite med kläder, blommor osv. Plockar fram kläder till morgondagen, och hjälper KAtarina med kvällsbestyren. Klockan är 18.45.

Pysslar lite. Nattar Rebecka klockan är mellan 19.30 och 20. Gör i ordning det sista och mig själv för natten. 20.30 påminner Rebecka om att snart lägga i från sig boken och sova. Stoppar om Katarina.

Sen får jag några minuter vuxentid när jag kan slösurfa eller titta på film. Innan jag på några minuter slocknar. Och sover förhoppningsvis till klockan ringer för en ny dag 4.30.

kram

Inga kommentarer: