måndag, augusti 27, 2007

I morgon blir jag lättöl

Så sa Katarina när jag kom hem från jobbet i går. Det står ju klass 1 på lättöl och hon börjar 1:an. Alltså blir hon en lättöl. Lilla stumpan.

I dag har jag varit med barnen till skolan, diskat, tvättat, slösurfat och sovit middag. Jag kände att jag behövde en lugn dag.

Jag hämtade ut ett paket på posten med barnens höstskor. Och i morse kände man verkligen att hösten var här. Det var 10 grader. Usch! Snart kommer den där äckliga vintern.

Största anledningen till att jag är trött i dag förutom att jag jobbat i helgen är att Katarina haft mardrömmar i natt så det har varit som att sova med en väderkvarn i sängen. JAg vaknade vid ett tillfälle i natt att jag hade ont i näsan. Det berodde på att jag tryckte den mot armstödet jag har vid sängen.

Nej nu måste jag väl sätta fart.

kram

söndag, augusti 26, 2007

En blandad dag

I fredags var jag och tjejerna till Nyköping och shoppade. Det var hög tid att köpa skolbörjarsaker och mat. JAg handlar alltid mat innan jag ska jobba helg.

I går jobbade jag. Jag och min kollega hade en blandad dag med både gråt och skratt som alltid i hemtjänsten. Charmen med det jobbet.

I dag har hela dagen varit underbar. Jobbet flöt på och vi hann allt. På lunchen åkte jag förbi Hulo och köpte byxor och nagellack till Rebecka och byxor, skjorta och strumpor till Markus.

En annan mycket rolig sak är att jag svarat på medicinen. Min mens har kommit. Äntligen! Även om jag inte gillar det så är den saknad. Jag menar det är ett tecken på att allt är bra.

Fast nu i kväll gjorde vi en mindre rolig upptäckt. Eventuellt har varmvattenberedaren dragit sin sista suck. Hjälp! Det är inte kul eller billigt. Så nu får vi se vad som händer.

kram

torsdag, augusti 23, 2007

Läkaren ringde idag

Min läkare alltså. Proverna på livmodertappen var bra, men däremot var prolactin-värdet lite högt. Och det är det hormonet som gör att brösten producerar mjölk och mensen försvinner vid amning så är det inte konstigt. provet ska göras om och är det fortfarande förhögt så ska jag få göra en skallröntgen. Läkaren sa att det kan vara som godartade knutor i huvudet som triggar hypofysen att börja producera det där hormonet eller något sånt. Hon var noga att poängtera att det inte var frågan om canser. Men att man med medicin ställer allt tillrätta och blir fertil igen.

Jag har ju utsöndring från brösten, men inte tänkt så mycket mer på det. Det ser ut som tidig råmjölk och med tanke på hur mycket mjölkproduktion jag har haft när jag ammat så har jag inte tänkt på att lite är kvar eller återkommit. Synd att jag inte lever för några hundra år sedan. Då skulla jag kunnat leva gott som amma. :-)

I kväll kommer äntligen Katarina hem. Åhh det ska bli så skönt att få krama om henne igen.

Nu på eftermiddagen ringde Rebeckas fiollärare. Den 4/9 ska hon börja spela fiol. Gud hjälpe oss! Jenny som var med när Rebecka fick prova instrument på musikskolan sa vi och för sig att hon var jätteduktig. Och om man ser på hur fort hon lärde sig gitarr så tror jag inte att hon kommer bli något problem för henne. När de har blivit lite varma i kläderna så ska de få ingå i en stråkorkester. Så det lär bli konsert i vinter antar jag. Det ska bli kul. Då kommer hon att spela tillsammans med Vega.

Nej nu ska jag gå och göra pannkaka till resten av familjen. Själv ska jag äta viktväktar pizza och morötter.

kram

tisdag, augusti 21, 2007

Jag saknar henne så

Katarina har snart varit borta med farmor och farfar i en vecka. Jag saknar henne så det värker i mig. Jag behöver en Katt- kram. Dessutom vet jag vilket helvete jag får om hon är borta förlänge. Sist tog det veckor innan jag fick sova själv när hon kom hem.

kram

Månadslön

I går jobbade jag kväll. På dagen städade jag Rebeckas rum och slängde skräp. Det blev tre säckar skräp från hennes rum. Allt från papper till trasiga kläder och leksaker. När jag satt och åt så ringde min chef och undrade om jag vill ha månadslön. Klart jag vill. Jag har velat det i 1,5 år, men i och med att Trosa bytte ledning till blått och det varit/är prat om privatisering så har jag inte velat tjata. Jag tänkte att om de vill att jag ska få vara kvar så får jag veta det tids nog. Jag är så glad. Jag trivs så bra på jobbet. Visst är det dagar som är tunga och stessiga, men alla goa pensionärer och kollegor väger upp allt negativt. Det är vi och för sig bara till nyår så länge men jag hoppas att jag kan få stanna sedan också.

I dag när jag kom hem från jobbet hade Rebecka som gick hem från fritids själv idag börjat baka. Markus ligger hemma och är genomförkyld. Lagom roligt. Han hostade och snarkade i natt så det var skönt att jag var trött efter att ha jobbat kväll. Jag sov som en stock ialla fall.

Nej nu ska jag göra kvällsmat och äta den goa kakan Rebecka har bakat.

kram

söndag, augusti 19, 2007

Jag är så nöjd.

I morse slängde jag in en laddning sängkläder i tvättmaskinen och hängde. Vi åt frukost redan vid halv 7 och lunch vid 11. Halv 12 åkte vi till stallet. Rebecka var jätteduktig. Hon till och med galopperade. Hon har fått en ny ridlärare, Liselott. Jag tror det blir jättebra.

När vi kom hem duschade vi och gjorde kladdkaka och drack kaffe med nymald kaffe till. Vi köpte en kaffekvar i går på Mediamarkt.

Sedan har jag städat tvättstugan. JAg hade ställt in en massa kassar med kläder som tjejerna växt ur eller var för skitiga för att ha. En del hade fläckar som inte går bort och så. Nu har jag sammlat i hop alla kläder och skräp och annat och lagt in i bilen så får jag åka i väg med det i morgon.

Nu i kväll har jag städat Katarinas rum och bäddat rent sängen. Så nu är det fint när hon kommer hem från Försäter.

I morgon ska jag ta mig an Rebeckas rum när hon är hos kompis. Det behövs. Jag ska rensa i lådor och skåp och plocka i hop och kanske mublera om. Jag ska damma och damsuga och byta gardiner också.

Nej nu ska jag snart sova. Rebecka väkte mig 6 i morse. Suck. Det ska bli skönt när hon börjar sova på morgonen.

kram

Vilken stor dam Rebecka blivit

I går höll vi på och pysslade här hemma på förmiddagen. Jag klippte gräsmattan och lite sånt. Markushar blivit genom förkyld. :-( Och karlar när de är sjuka är ju minst döende. Mummel!

På eftermiddagen åkte vi till Heron City och handlade på MediaMarkt, åt mat och gick på bio. Jag och Markus åt indiskt och Rebecka åt kina. Ytterligare ett tecken på att hon börjar bli stor är att hon vågade prova ny mat och åt till hon var mätt fast hon inte var jätteförtjust i det. Filmen vi såg var Rush Hour 3. Rebecka skrattade så hon grät vissa delar och vissa delar var lite otäcka. Jag tror framförallt att hon inte gillade skjutscenerna pga ljudet. Sedan åkte vi vägen via Coop Forum i Södertälje innan vi åkte hem. När vi kom hem gick alla och la sig.

Idag måste jag städa och plocka tvätt. Vi ska ut till stallet också. Ridningen börjar idag. Nu är snart tillbaka som det ska vara. Hur skönt det än är med lov så är det himmelskt när de gamla vanliga rutinerna kommer tillbaka.

kram

fredag, augusti 17, 2007

Intressant vecka

I onsdags var det dags att väga sig. Då hade jag hållt på med viktväktarna i en vecka. -1.5 kg - 6 cm på höfter och mage. Bra jobbat tycker jag.

På eftermiddagen var jag och Katarina till sjukgymnasten på barnhabiliteringen. Det var ett bra möte. Katarina hade givetvis en bra dag så hon klarade alla övningar med glans, men hon hade läkarens anteckningarna från i våras när hon var sämre. Sjukgymnasten sa att hon vill träffa Katarina under senhösten. Arbetsterapeuten ska kopplas in över ev hjälpmedel att ha i skolan som tex speciell sax, pennor, dyna osv. Sjukgymnasten erbjöd sig även att åka ut till skolan och prata med Katarinas gymnastiklärare i höst så att Katarina får lite anpassad gympa. Vi får se vad som händer. Läkaren ska höra av sig ang provsvaren som togs i somras.

I går jobbade jag hela dagen. På kvällen kom svärmor och svärfar och frågade om Katarina ville följa med dem och kusin Siri till Försäter. Rebecka blev ledsen. Hon har aldrig fått följa med dem till Försäter. Så på förmiddagen åkte Katarina iväg.

Så i kväll har jag gjort pizza och vi åt framför Den nakna pistolen 33 1/3. Just nu sitter vi och äter chips och tittar på Shrek. Det blev ganska mycket chips ändå utan att talla på mina sparade points. Dem vill jag ha i morgon när vi ska hitta på lite roliga saker med Rebecka.

Nu känns det som om hösten har kommit. Det är verkligen kyligt i vindarna. Jag gjorde rätt som beställde barnens vinterkläder när jag gjorde.

Nej nu ska jag gå och sova.

kram

tisdag, augusti 14, 2007

Var till doktorn idag

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit förut att min mens strular.Strular är kanske inte rätt ord när jag inte haft min månatliga blödning sedan i november och inte är med barn.

Så idag var jag till gynn och blev undersökt och fick prov tagna. Allt såg bra ut vad hon kunde se på ultraljud. Livmoder och äggstockar såg normala ut. Så hon ville se om det är hormonellt. Jag passade även på att få cellprovet taget. Jag skulle ha gjort det förra våren men det blev inte av. Sedan bokade jag tid till barnmorskan till i april, men då gick hon och bröt benet. Och då var det lika bra att ta det när jag ändå skulle gynnundersökas över mensen. Så roligt är det inte att ligga i den där stolen.

Barnen var ute hos mamma i stugan när jag var hos doktorn.

Jag har så ont i benet idag. Förbenade skit! Jaja jag har tagit värktabletter och Zone så att musklerna slappnar av. Så det lär vara bättre i morgon.

Nej nu ska jag nog sova.

kram

måndag, augusti 13, 2007

En vecka går så fort ibland

I tisdags och onsdags jobbade jag kväll. I torsdags var jag och barnen till McDonalds och Tom Titts i Södertälje. Det var jättekul. Fredagen spenderade vi hemma. På kvällen var Katarina på barnkalas hos en klasskompis.

Helgen jobbade jag. På lördagen åkte jag bara hem och svidade om och åkte över till Strömgatan. Siri hade barnkalas och resten av familjen var där. Vi kom inte hem förrän 21.30. Åh vad barnen hade kul. Rebecka sprang och retade Amandus och hans kompisar. De var inte sena på att nappa. Åhh jösses vad arg hon blev när de retades tillbaka.

I dag har jag jobbat hela dagen. Det var tjejernas första dag tillbaka till fritids. De var klara långt innan vi skulle gå. Även Katarina vilket är ovanligt. Hon är ju inte värst för mornar. Men hon längtade väl efter kompisarna.

I bland blir man full i skratt åt den lilla ungen. I går när jag jobbade så gick Rebecka med Katarina över Högbergsgatan(infarten till Trosa) så att Katarina kunde gå till Strömgatan. Det var första gången de gjort så, så Katarina hittade inte så bra. Så tyckte hon när hon kom hem: Jag följde skyltarna"Antik och prylar" och sedan hittade jag bron. Hon är klurig hon.

Idag räknade hon baklänges från 50 utan att räkna fel. Det tycker jag är väldigt bra för en tjej som inte börjat 1:an.

I bland undrar Markus varför jag blir så irriterad på honom. Det kanske har något att göra med orättvisorna i vårat förhållande. När han kommer hem så sätter han sig oftast vid dukat bord eller sätter sig vid tv;n. När jag kommer hem så kan jag också sätta mig en stund i bland. Men sedan är det: Plocka i hop, laga mat, bada barn, släta hår, se till att alla har kläder inför morgondagen, tvätta och hänga, diska, natta barn. Ja vad kan det bero på att jag är lite irriterad ibland. Jag jobbar vi och för sig bara 75% mot hans heltid och har kortare resväg. Men som i går när jag kom hem från jobbet så har han varit hemma hela dagen och pysslat. jag måste fortfarande hämta barn hos kompisar och sedan laga mat och göra i ordninga för morgondagen och bada och natta barn. Mummel!

Nej nu ska jag sova. Jag har varit vaken från 5.

måndag, augusti 06, 2007

Sött gammalt kort på tjejerna.


Taget när vi var till parken zoo i Eskilstuna för 2 år sedan. Vad stora tjejerna har har blivit. Det händer verkligen mycket på 2 år.

i dag har det varit varmt

I går kväll när vi lämnade barnen på Bokögatan grät Katarina och ville vara med mamma. Det sved i hjärtat att behöva lämna henne, men det var bäst så. Hon är ju ingen morgonmänniska. Och det är bara den här veckan kvar sedan blir det tidiga mornar igen. Men också kompisar och roliga upptåg på fritids.

Då har vi klarat en till sommar utan barnomsorg. Nästa sommar tror jag att tjejerna är tillräkligt stora att vara själva viss tid i alla fall, men att de har farmor och faster som back-up.

När jag åkte hem hämtade jag barnen. Rebecka ville inte följa med utan skulle gå hem. Jag hann bara hem och plocka ur bilen så ringde hon och grät. Det var otäckt att gå hem. Så det var bara att slänga sig i bilen och hämta henne. Sedan tog jag 2 alvedon och gick och la mig medan barnen lekte. JAg hade så ont i huvudet och ryggen. När alvedonen verkade så kunde jag göra kvällsmat med hjälp av Rebecka.

Just nu håller jag på bli tokig på Katarina! Den goa lilla ungen har inte börjat ettan men hon sitter och rättar min stavning. Suck! Hur ska detta sluta?! Vad ska hon syssla med när hon börjar skolan? Hon läser, skriver och räknar addition och multiplikation. Subraktion, lite. Jaja det är skönt att hon inte ärvt min dyselexi. Även om jag bara har en mild variant av det och klarar mig bra, så är det irriterande ibland.

Nej nu ska jag umgås med mina barn innan det är nattinatti. Hoppas Katarina sover i sin säng i natt.

kram

söndag, augusti 05, 2007

Nöjd med gårdagen

I går sov vi till 8 sedan hoppade vi ur sängarna och åt lite frukost. Efter det åkte vi 4 vänder till tippen så nu är vi av med massor av skräp. Efter sista varvet lämnade vi tillbaka kärran till Karl-Axel och hämtade mat på Krilles.

På eftermiddagen höll vi mest på med småplock. Markus drog in telefon till Rebeckas rum. Hon fick en egen telefon av sin farmor och farfar i julklapp ett år och nu har hon kommit på att hon vill ha den i sitt rum. Jag har bara väntat på det men inte velat att hon skulle ha den innan hon bad om den.

I går kväll grillade vi och åt ute på baksidan. Det är så mysigt.

I natt sov jag på soffan. Markus snarkade och KAtarina kom upp och hade drömt en mardröm. Sedan bredde hon ut sig i hela min säng. Så det var bara att söka annorstädes sängplats.

Nej nu ska jag jaga upp min familj så att vi kan äta frukost och sedan gå ut och arbeta i trädgården. Jaja barnen lär ju inte göra det. 9.30 har jag sagt att Rebecka får ringa kompis.

FRågan är om barnen ska sova över hos Bokögatan natten som kommer. Både Markus och jag ska i väg tidigt. Nu är det en vecka kvar sedan börjar fritte.

kram

fredag, augusti 03, 2007

Undrar om det hösten jag känner.

Idag har jag pysslat här hemma. Jag har gjort 3 burkar citronmarmelad, 2 rulltårtor och cocoskakor. Så har jag beställt vinterkläder från H&M. Så nu har jag bara skor kvar till barnen att innan vintern kommer. Lite tröjor och så också.

När jag nattat barnen tog jag en dusch. Katarina är lite orolig just nu.Så jagvar tvungen att vara kvar i källaren tills hon sov. Lilla stumpan. Hon hade mardröm natten som var och jag har en vag känsla av att hon kommer tassande om några timmar. Sedan ska hon ligga och hålla i mig.

Bäst att försöka sova så jag får någon timme ostört.

Kram

torsdag, augusti 02, 2007

Tre kusiner


Mathilda Helena Beckman

Katarina Maria Linnea Reimer

Anna Rebecka Sofia Reimer

Fullt ös medvetslös

I går när jag kom hem tog jag det lungt i ett tomt och tyst hus. Det kändes konstigt. När Markus kom hem så hyrde vi film på teliaboxern. Vi hyrde Deja Vu. Den var så bra. Som vanligt när det är resor i tiden kommer det där lilla problemet med ändring av sakers händelser upp. Sånt går att diskutera i det oändliga.

I dag när jag slutade åkte jag ner och hämtade mina telningar. De har bråkat sedan jag hämtade dem. Det är ljuvligt med barn.


Hoppas det är fint väder i morgon. Då kan jag hålla på ute. Jag skulle vilja måla om lekstugan. Jag tänkte om Markus målar baksidan i helgen, om vädret tillåter, kan jag måla lekstugan. Jag tänkte barnen skulle kunna hjälpa mig. Får se om de vill.


Per,vår kompis , som var här i tisdags berättade att han och hans fru ska få bebies. Jag är så glad för deras skull. Alla verkar få barn nu. Kanske för att vi kommit upp i den åldern. Men eftersom vi började innan alla andra så är våra barn stora nu. Fast jag kan ju tänka mig kull två nu. På tisdag om 1,5 vecka ska jag till doktorn. Hoppas att jag inte kommit in i klimakteriet bara. Men det känns lite tidigt vid 30.

Nej nu ska jag hjälpa Katarina med badvattnet.

kram